Veelgestelde vragen

Website laten maken

De kosten voor een one-pager zijn €299,- en een website met 5 pagina’s kost €599.- exclusief btw. Als jouw website meer pagina’s heeft, dan zal ik een prijs op maat voor jou maken, op basis van het aantal pagina’s en de inhoud van deze pagina’s. Bekijk de pagina website laten maken voor meer informatie en specificaties.

De kosten voor een website zijn opgebouwd uit een startbedrag van €299,- voor een één pagina website. Per extra pagina komt hier €75,- bovenop. Dit is wel afhankelijk van de content van de pagina’s. Vaak reken ik niet het volle bedrag voor iedere subpagina. Wil je precies weten wat het jou gaat kosten? Neem dan gerust contact met mij op.

Ja, dat kan. Sterker nog, dit vind ik heel belangrijk. Ik maak mijn websites in WordPress, omdat dit een heel gebruiksvriendelijk systeem is. Daarnaast maak ik gebruik van een aantal plugins die het onderhoud voor jou nog gemakkelijker maken. Natuurlijk kun je ook het onderhoud uitbesteden aan mij. Hiervoor bied ik verschillende opties aan.

Ja, dit kan zeker! Voor het maken van webshop gebruik ik de plugin WooCommerce. Dit is de grootste en bekendste e-commerce plugin. Het is erg gebruiksvriendelijk, waardoor je gemakkelijk zelf jouw webshop kunt bijwerken en onderhouden.

Ik krijg vaak de vraag of ik de huidige website niet gewoon een ‘opfrisbeurt‘ kan geven. Echter is het voor mij sneller om een website van de grond af op te bouwen, dan een bestaande website aan te passen. Dankzij de front-end editor die ik gebruik kan ik namelijk heel snel werken. Deze kan ik helaas niet gebruiken op een bestaande website. Het is voor mij sneller (en dus voor jou goedkoper) om de website opnieuw op te bouwen, omdat ik dan niet in de code hoef te werken en niet uit hoef te zoeken wat de vorige designer precies heeft gedaan. Waarom zou je dan niet meteen gaan voor een fris, modern ontwerp?

De premium front-end editor die ik gebruik is een visueel drag-and-drop systeem dat het voor mij mogelijk maakt om heel snel te werken. Hierdoor ben ik dan ook goedkoper dan de meeste webdesigners. Daarnaast biedt het ongelimiteerde designmogelijkheden, zodat je niet vast zit aan een standaard WordPress thema zonder veel code te gebruiken of voor veel geld een dynamisch thema aan te schaffen.

Als ik jou een eerste opzet heb gestuurd kun je deze onbeperkt door mij laten aanpassen. We gaan de website pas publiceren als jij helemaal tevreden bent. Je bent dus niet gebonden aan beperkte revisierondes.

Natuurlijk kun je na oplevering altijd nog aanpassingen door mij laten doen. Hiervoor kun je een strippenkaart aanschaffen, waarmee je tijd van mij koopt. Deze kun je vervolgens inzetten voor uiteenlopende werkzaamheden, zoals aanpassingen aan het design, het aanmaken van nieuwe pagina’s en SEO werkzaamheden. Ook kun je de strippenkaart gebruiken voor hulp bij het zelf-onderhoud en advies met betrekking tot de website of social media. Lees meer over de strippenkaart op de pagina onderhoud en beheer.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat jouw wensen zijn voor de website. We kijken naar de problemen waar jij tegenaan loopt en hoe we deze kunnen oplossen. Daarnaast bespreken we welke doelen jij wilt behalen met de website, zoals nieuwe klanten werven of bestaande klanten service bieden. Verder bespreken we jouw designvoorkeuren en probeer ik een duidelijk beeld te schetsen van het totaalplaatje. Ook leren we elkaar tijdens het kennismakingsgesprek een beetje kennen. Jij vertelt mij over jouw bedrijf en ik vertel jou over mijn werkwijze en het volledige traject.

Ik vind het prettig om altijd eerst even kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken, zodat wij beiden kunnen bepalen of we vinden dat wij een goede match zijn voor deze opdracht. Daarom is het kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend en mag jij daarna bepalen of je met mij aan de slag wilt gaan. Als je contact met mij opneemt, dan maken we samen een afspraak.

Overige vragen

Dat kan zeker! Ik bied hiervoor verschillende opties aan. Je kunt kiezen voor een onderhoudsabonnement. Dit kan al vanaf €5,- per maand. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een strippenkaart aan te schaffen. Hiermee koop je tijd bij mij, die je vervolgens zelf kunt inzetten voor uiteenlopende werkzaamheden, zoals het aanmaken van een nieuw pagina, wijzigingen doorvoeren, zoekmachine optimalisatie en coaching. Bekijk de pagina onderhoud en beheer voor meer informatie.

De hosting is wat de website draaiende houdt. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een betrouwbare provider. Niets is zo vervelend als een provider met regelmatige storingen, waardoor klanten jouw website niet meer kunnen bezoeken. Ook zorgt een sterke hosting server voor een goede laadtijd, wat tegenwoordig een belangrijke ranking factor in Google is.

Welk hostingpakket bij jou past is afhankelijk van de website. Een groot deel van mijn klanten heeft genoeg aan het basispakket dat ik aanbied, maar wanneer jij meer afbeeldingen en video’s op de website hebt, kun je beter kiezen voor een groter pakket. Dit geldt ook voor een webshop. Lees meer over de verschillende hostingpakketten die ik aanbiedt op de pagina website hosting. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met mij op.

De schijfruimte is de hoeveelheid informatie die opgeslagen kan worden op de server van jouw hostingpakket. Hier wordt jouw complete website in opgeslagen, inclusief de afbeeldingen en eventuele video’s. Grote afbeeldingen en video’s kunnen veel ruimte innemen. Daarnaast wordt de data van het e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw hostingpakket ook hier opgeslagen.

Dataverkeer is de hoeveelheid GB die wordt verbruikt wanneer jouw website wordt bezocht. Gaat het aantal bezoekers omhoog, dan verbruik je meer data. Als je bijvoorbeeld een video van 1 GB op de website hebt staan (niet via YouTube) en je hebt 10 GB dataverkeer in jouw website hosting, dan kan deze video maximaal 10 keer bekeken worden. Wanneer het dataverkeer op is, kan de website niet meer bezocht worden.

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Door in te spelen op de verschillende ranking factoren van Google, kun je ervoor zorgen dat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten. Wil je meer weten over SEO? Lees dan verder op de pagina hoger in Google.

Iedere website die ik maak wordt geleverd met basis SEO. Dit houdt in dat de beginstappen naar vindbaarheid zijn gezet. Wil je écht beter gevonden worden en hoger in Google komen? Dan zul je meer moeten investeren. SEO is namelijk een lopend proces. Je kunt ervoor kiezen om de optimalisatie aan mij uit te besteden. Lees meer hierover op de pagina hoger in Google.

Bij de gratis SEO check controleer ik gratis jouw website en kijk ik waar de knelpunten liggen en wat jij kunt doen om hoger in Google te komen. Daarnaast ontvang je van mij een offerte waarin ik uitleg wat het voor jou zou kosten om dit door mij te laten doen. Jij mag bepalen of je er zelf mee aan de slag wilt gaan, of je het samen wilt gaan doen, of dat je het helemaal aan mij wilt uitbesteden. Om de deel te nemen aan de check kun je je gegevens invoeren op de pagina hoger in Google.

Ik heb ervoor gekozen om samen te werken met vrouwelijke ondernemers, omdat ik het idee heb dat de online wereld op het gebied van webdesign voornamelijk uit mannen bestaat. Dat terwijl ik juist denk dat wij vrouwen elkaar beter begrijpen en meer op één lijn zitten op het gebied van design en aanpak.

Een écht goede website is een website die er niet alleen mooi uitziet, maar ook functioneel en doeltreffend is. Ik hou tijdens het design niet alleen rekening met de vormgeving, maar ook met jouw businessdoelen. Wil je meer bezoekers omzetten naar klanten? Dan maken we van jouw homepagina een sterke marketing funnel. Wil je bezoekers laten inschrijven voor een nieuwsbrief? Dan voegen we een call-to-action of popup toe aan het design. Zo zijn er nog veel meer punten waar wij op kunnen inhaken bij het ontwerp van jouw website, die kunnen bijdragen aan het behalen van jouw online doelen.